26.08.2015 20150823_111323_web.jpg

"Rizoto" z quinoi s pečenými batátmi a tofu

Tieto mixy z panvice patria medzi moje najobľúbenejšie jedlá. Zbožňujem ten mix chutí, ktorý sa Vám v puse vytvorí zmiešaním použitých ingrediencií. Niečo chrumká, niečo je mäkké, niečo slanšie, niečo zasa príjemne sladkasté. Mňam.
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 porcie 35 min.

Suroviny

  • 1 hrnček quinoi
  • 1 stredne veľká cuketa
  • 1/3 veľkého batátu (sladký zemiak)
  • 1 balenie prírodného bieleho torfu syra
  • 1/2 balenia údeného tofu syra
  • 5ks sušených paradajok
  • 1 väčšia čerstvá paradajka
  • 1 menšia cibuľa
  • 2PL maslo Ghee
  • hrsť petržlenovej vňate
  • himalájska soľ
  • korenie

 

Postup prípravy

Quinou si uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Na panvici si rozohrejeme maslo Ghee. Nakrájame si cuketu, tofu a dáme ich opiecť na panvicu. Batát si očistíme a nakrájame na malé kocky. Necháme ho variť na al dente a neskôr ho v panvičke opečieme do chrumkava. Pridáme ho ku zmesi cukety a tofu. Cibuľu si nakrájame na drobno a orestujeme ju na panvičke. Pridáme ku ostatným surovinám. Nakrájame si sušené a čerstvé paradajky a tiež vložíme do panvice k ostatným surovinám. Po uvarení quinoi, aj tú zmiešame s ostatnými ingredienciami. Dochutíme soľou, korením a petržlenovou vňaťou.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk