15.04.2017 20170412_111614_web.jpg

Avokádovo - reďkovková nátierka na špaldovej placke

Súčasné moderné nátierky už nie sú rozmixovaným vajcom a karičkou. Nátierka vie byť už komplexným pokrmom s obsahom všetkých dôležitých makroživín a vitamínov. Táto svieža jarná nátierka je vhodná aj ako ľahké obedové jedlo. Je ľahká a chuťovo dokonale vyvážená.
Počet porcií Predpríprava Príprava
na 4ks chlebíka alebo placky 15 min.

Suroviny

  • 2 bio vajíčka
  • 1 avokádo
  • 6 hlavičiek červenej reďkovky
  • 2 hrste nasekanej pažítky
  • 4 listy medvedieho cesnaku
  • 2PL slnečnicových semiačok
  • soľ a chilli korenie každý podľa vlastnej chuti

 

Postup prípravy

Uvaríme si vajíčka na tvrdo (ja ich varím 6 minút od zovretia). Zatiaľ, čo sa vajíčka varia si pripravíme do misy ostatné suroviny. Avokádo si očistíme a lyžicou vydlabeme, reďkovku si nastrúhame na hrubo na strúhadle, pažítku si nasekáme, medvedí cesnak tiež a slnečnicové semienka si ppražíme na sucho na rozpálenej panvici asi 2 minúty a pridáme do misy k ostatným surovinám. Vajíčka vychladíme, olúpeme a pridáme do misy. Všetko pekne popučíme vidličkou, alebo pučítkom na zemiaky. Na záver osolíme, pridáme trošku chilli korenia a podávame na celozrnnom chlebíku alebo na špaldovej placke s rukolou, ako ja. Vynikajúca nátierka.

 

20170412-111654-web.jpg20170412-111614-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk