16.02.2016 20160215_110506_web.jpg

Avokádový puding s kokosovou šľahačkou a malinami

AVOKÁDO je vlastne ovocie, je krémovej konzistencie a vďaka neutrálnej chuti je pre použitie v kuchyni univerzálne. Avokádo tvoria najmä tuky, na 100g je ich 15g, ale sú to prevažne nenasýtené tuky a tie sú prospešné. Je super zdrojom draslíka, vlákniny, viacerých živín a vitamínov. Používam ho nesmierne rada, priznám sa, že najradšej mám avokádo presne tak, ako je to v tomto recepte. Na sladko.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 porcie 15 minút

Suroviny

  • 2 zrelé avokáda (tie tmavé, nie zelené)
  • 2PL domáceho medu
  • 1PL kvalitného kakaového prášku
  • štipka himalájskej soli

 

na šľahačku:

 

  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 1PL medu

 

na ozdobu:

 

  • 2 hrste malín (čerstvých alebo mrazených)

Postup prípravy

Zrelé avokádo olúpeme a odstránime kôstku. Vložíme ho do mixéru spolu s medom, kakaom, soľou a vymixujeme na hladkú zmes. Ideálne sa to rozmixuje vo Vitamixe, ale pomôže aj bežný kuchynský mixér. 

 

Na kokosovú šľahačku musíte vedieť, aké kokosové mlieko kúpiť. Musí byť také, ktoré má tuhú časť oddelenú od tekutej. Práve z tuhej časti budeme sľahať šľahačku. Premiestime teda tuhý obsah plechovky do misy, pridáme med a 2PL vody z kokosového mlieka. Šľaháme aspoň 2 minúty, ak sa nám zdá zmes hustá, pridáme ďalšie 2 PL vody z kokosového mlieka. Mali by sme už mať celkom peknú "šľahačku".

 

Do pohárov naservírujeme najprv puding z avokáda, potom šľahačku a na vrch popučené maliny.

 

20160215-110506-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk