18.01.2015 Maková štrúdľa s ríbezľami bez cesta_web.jpg

Blesková makovo - brusnicová štrúdľa bez cesta

Áno - čítate správne, štrúdľa bez cesta. Dokonca šťavnatá, chrumkavá a plná maku. MŇAAAAM. V čom je finta ? Čítajte recept.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 rolky 20 min.

Suroviny

  • 6ks ryžový papier
  • 6PL  mletého maku
  • 2PLsušených brusníc
  • 6ČL medu
  • 1PL kokosový olej na opečenie
  • ovocie na dekoráciu

Postup prípravy

Mak si namočíme do horúcej vody asi na 10 minút. Ryžový papier postupne po 1 plátku namočíme do vlažnej vody, vysušíme na kuchynskej utierke. Ponecháme ho tam. Mak si scedíme (pokiaľ nenasal všetku vodu) a zamiešame doň med a brusnice. Prvý plátok ryžového papiera naplníme makovou zmesou. Namočíme si druhý plátok papiera, osušíme a prekryjeme makovú vrstvu. Opäť nasleduje maková vrstva a na ňu namočený a vysušený plátok ryžového papiera. Končíme opäť s makovou vrstvou. Vezmeme spodnú papierovú utierku na ktorej je položený prvý plát a pomaly ňou rolujeme. Rovnako postupujeme pri druhej rolke. Rozohrejeme si kokosové maslo na panvici a vložíme doň obe rolky. Pečieme ich do zozlátnutia z každej strany. Mne to trvalo asi 3 minúty na každej strane. Rolky vyberieme a servírujeme ešte teplé.

 

makova-strudla-s-ribezlami-bez-cesta-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk