29.12.2014 DSC04146_web.jpg

Cícerové palacinky s domácim šípkovým lekvárom

Som nesmierne šťastná, že moje deti majú radi palacinky. Je to skvelá príležitosť pre mňa, namiešať im do cesta všetko, čo považujem za zdraviu prospešné. Rada do palaciniek a lievancov pridávam strukoviny, keďže v inej podobe ich nezjedia. Takto vznikol aj nasledujúci super recept.



Počet porcií Predpríprava Príprava
4 15

Suroviny

  • 2 PL cíceru z plechovky
  • 1 vajce
  • 3PL celozrnnej špaldovej múky BIO
  • 1PL javorového sirupu
  • štipka sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1/2 hrnčeka rastlinného mlieka (mandľového/sójového/kokosového)
  • 3PL olivového oleja
  • 1/2ČL vanilky
  • domáci šípkový alebo iný džem

Postup prípravy

Cícer, vajce, mlieko, 1PL olivového oleja, javorový sirup a soľ rozmixujeme ponorným mixérom nahladko. Pridáme múku, vanilku a sódu bikarbónu a mixujeme, kým nevznikne kompaktné palacinkové cesto. V tejto fáze sa pohrajte s hustotou, ak ho chcete hustejšie - pridajte ešte múku, ak riedšie pridajte ešte mlieko. Palacinky opečieme na olivovom oleji a podávame poliate s ohriatym lekvárom.

 

dsc04146-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk