12.08.2016 20160810_073210_web.jpg

Créme brulée z tapioky

Tapioka sú to drobné škrobové perličky z koreňa manioku, je to hľuzovitá plodina, podobá sa tvarom na batát, len je vo vnútri biely. Obsahuje veľa vlákniny, pôsobí ako prebiotikum, teda jej konzumácia je skvelou prevenciou chorôb hrubého čreva. Tapioka obsahuje aj veľa vitamínov, najmä skupiny B, kyselinu listovú, je bohatá na minerály.
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 misky 10 minút máčanie perličiek 15 minút

Suroviny

  • 4PL tapiokových perličiek
  • 1 a 1/2 hrnčeka kokosového mlieka
  • 1PL trstinového cukru (alebo kokosového)
  • 2ČL kokosového cukru na posypanie
  • 1PL vanilkového bourbonu
  • štipka soli

 

Postup prípravy

Tapiokové perličky necháme 10 minút namočené. Zvyšnú vodu zlejeme a pridáme ich do hrnca spolu s kokosovým mliekom. Varíme, kým nám konzistecia zhustne na pudingovú konzistenciu. Pridáme cukor, vanilku, štipku soli a premiešame. Prelejeme do pudingových mištičiek a posypeme kokosovým cukrom. Cukor vytvorí krásnu sladkú vrstvu pripomínajúcu Créme brulée. 

 

20160810-073138-web.jpg20160810-073210-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk