07.02.2017 20170207_104611_web.jpg

Cuketky plnené tofu praženičkou

Veľmi rýchly a chutný obed pre vegánov. Použitý bol aj skvelý cícer - môj objav v bio prevedení bez slaného nálevu - a samozrejme kurkuma, protizápalová prírodná bomba! Kombinácia chutí v tomto recepte je nesmierne lahodná.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 porcie 30 minút

Suroviny

  • 1 balenie tofu syra (ja som použila bazalkové od Lunter)
  • 3 mini cuketky (1 cuketka mala cca 12cm, použiť môžete aj väčšie cukety)
  • 1ČL kurkumy v prášku
  • 1PL olivového oleja
  • 1PL tekvicového oleja
  • 3PL cíceru (ja som použila bio cícer v nesolenej vode)
  • štipka soli a korenia
  • špenátové listy na dochutenie

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na maximum. Z tofu odstránime nálev, osušíme ho a popučíme vidličkou na praženicovú zmes. Primiešame kurkumu a cícer a ďalej pučíme a miešame zároveň. 

 

Cuketky si umyjeme, rozpolíme a vydlabeme. Ja som použila trošku z vydlabanej cuketky aj do zmesy, pridalo to na šťavnatosti. Cuketky si potrieme olivovým olejom, osolíme okoreníme a naplníme tofu zmesou. Pečieme 10 - 15 minút. Po dopečení polejeme tekvicovým olejom a podávame so špenátovými listami.

 

20170207-104631-web.jpg20170207-104611-web.jpg20170207-104839-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk