22.02.2016 20160210_112150_web.jpg

Cuketové špagety s marinovaným cícerom, pestom a kuskusom

Spiralizér je výborná pomôcka. Ak potrebujete našpagetovať zeleninu, či ovocie, je to hotové za pár sekúnd a efekt je ohromujúci. Zeleninové špagetky si môžete vyrábať z cukety, cvikly, kalerábu, mrkvy, jablka .... skrátka fantázia v špagetovaní je neobmedzená. Naspiralizovanú zeleninu tak viete použiť na blanšírovanie, zapekanie, alebo len tak na surovo do šalátu.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 porcia 10 minút

Suroviny

  • 1/3 hrnčeka celozrnného kuskusu
  • 1 menšia cuketa
  • himalájska soľ
  • trojfarebné korenie
  • 2PL panenský olivový olej

 

Na cícer:

 

  • 3PL bio cíceru zo skla, alebo plechovky 
  • 1ČL kurkuma
  • 2ČL sušený cesnak
  • 2PL panenský olivový olej

 

Na pesto:

 

  • 2 sušené paradajky
  • hrsť petržlenovej vňate
  • hrsť bazalky
  • 2PL píniové oriešky
  • 3PL panenský olivový olej
  • 2PL parmezánu (pokiaľ chcete vegánsku verziu - vynechajte)
  • soľ podľa potreby
  • 1 malý strúčik cesnaku (môžete nahradiť sušeným)

 

Postup prípravy

Kuskus namočíme do osolenej vriacej vody, kým nasaje všetku vodu, trvá to asi 2-3 minúty. Cuketu umyjeme, napichneme na spiralizér a vyrobíme špagety. Polejeme olivovým olejom. V mise si zmiešame cícer, kurkumu, sušený cesnak a olivový olej.  Do mixéru si pripravíme ingrediencie na pesto a rozmixujeme. Na tanier naložíme kuskus, špagety z cukety, posypeme cícerom a dochutíme a dozdobíme pestom. Na záver všetko posypeme ešte podľa potreby soľou a korením.

 

20160210-110825-web.jpg20160210-112150-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk