11.07.2018 20180706_152634_web.jpg

Domáca granola s marhuľovým džemom

Tento rok bola bohatá úroda marhulí. Žiaden problém. Narobili sa džemy, kompóty, veľa sa pojedlo rovno zo stromu. No a takto som zúžitkovala jednu dávku domáceho džemu. Do vynikajúcej granoly.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 x 1 L sklenená nádoba 30 minút

Suroviny

  • 1 hrnček pohánkových vločiek
  • 1 hrnček ražných vločiek
  • 1/2 hrnčeka vlašských orechov
  • 2PL slnečnicových semienok
  • 2ČL ľanových semienok
  • 6ks čerstvých ďatlí (ak nenájdete čerstvé, použite klasické sušené)
  • 5PL domáceho marhuľového džemu
  • štipka soli

 

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 180st. Dostatočne veľký pekáč vystelieme papierom na pečenie. 

 

Vločky a vlašské orechy vložíme do mixéru so sekacími nožmi a naozaj len na pár sekúnd rozmixujeme. Snažíme sa tak, aby sme mali stále hrubú konzistenciu. Nerozmixujte zmes na hladko! Vysypeme do misy a pridáme slnečnicové semienka, ľanové semienka, ďatle nakrájané na drobné kúsky a marhuľový džem. Všetko dobre v mise premiešame a vysypeme na pekáč.

 

Pečieme 15 minút, pričom každých 3 až 5 minút zmes premiešame, aby sa nám nezačala od okrajov pripekať, ale aby sa piekla rovnomerne. Po 15 minútach vytiahneme z rúry a necháme ešte na pekáči chladnúť. Potom vychladenú zmes presypeme do vzduchotesnej nádoby. Skladujeme, kým nezjeme. Kľudne aj 2 týždne.

 

20180706-152634-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk