19.01.2015 DSC04037_web.jpg

Gaštanovo - rumové guličky plnené čokoládou

Variácií na guličky je nespočetné množstvo. Ja pridávam ďalšie - tentokrát gaštanovo - čokoládové.
Počet porcií Predpríprava Príprava
15 30min.

Suroviny

  • 400g jedlých gaštanov (alebo 2 ks bio gaštanové pyré)
  • 5 PL ovsených vločiek
  • 3 PL strúhaného kokosu
  • 3 PL mletých orechov (ja som mala lieskové - môžu byť akékoľvek)
  • 3 PL sušených brusníc
  • 2PL javorový sirup
  • citrónová šťava z 1/2 citrónu
  • 1PL rumovej arómy ( kto chce, tak kľudne aj kvalitný rum)
  • 5PL kakaa
  • 1 tabuľka 85% čokolády
  • 1PL masla Ghee

Postup prípravy

Gaštany rozmixujeme úplne na kašu / ak máme pyré, len dáme do misky / a pridáme javorový sirup. Ďalej pridáme vločky, kokos, orechy, vopred asi 1/2 hod.namočené brusnice, citrónovú šťavu, rumovú arómu a ak sa nám zdá zmes príliš hustá na zamiešanie, kľudne ju rozrieďme troškou prevarenej vody. Zmes má byť tuhá a dobre tvarovateľná. V mikrovlnke si roztopíme čokoládu s maslom ghee / alebo klasickým maslom /. Pripravíme si do misky kakao a tvarujeme guličky, ktoré plníme trochou rozpustenej a vychladenej čokolády tak, že do guľky urobíme prstom dieru, do nej zlejeme z lyžičky čokolády a dieru zaplátame. Na záver ich poriadne vygúľame v kakau a dávame ich do košíčkov. 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk