22.08.2015 dutch pancakes.jpg

Holandská čučoriedková palacinka z rúry

Toto je trošku iná palacinková dimenzia. Pripomína už skôr koláč, je viac chrumkavá a hrubšia. Moja palacinka je pripravená zo zdravších alternatív. V kombinácii s čučoriedkami je to skvelý ranný štart.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 panvica o priemere 20 až 25cm 30 min.

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka ľubovoľnej celozrnnej hladkej bio múky
  • 1/2 hrnčeka kozieho plnotučného mlieka (môžete použiť aj kravské)
  • 2 veľké bio vajcia
  • 2 PL rozpustené maslo Ghee (môžete použiť aj klasické bio maslo)
  • 2PL kokosového cukru
  • 1 hrnček čerstvých čučoriedok
  • 1/2 ČL škorice
  • štipka himalájskej soli pre zvýraznenie
  • 1PL mletého brezového cukru na posypanie

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 200st. Pripravíme si panvicu vhodnú do rúry. Vložíme do nej maslo Ghee, nech sa roztopí. Stačí 3 minúty. K roztopenému maslu pridáme čučoriedky priamo na rozpálenú panvicu a necháme mimo rúry odpočívať. V mise si poriadne zmiešame vajcia, mlieko a kokosový cukor. Postupne pridávame preosiatu múku, škoricu a soľ. Premiešame. Vylejeme zmes na panvicu s rozpusteným maslom a čučoriedkami a necháme piecť 20 až 25 minút, prípadne pokiaľ uvidíme, že je palacinka vstrede už prepečená. Palacinky posypeme rozomletým brezovým cukrom.

 

TIP: Kto má chuť, môže si palacinku posypať ešte aj praženými mandľovými lupienkami a rozpustiť na nej zmrzlinu.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk