05.01.2016 20160104_124136_web.jpg

Hrianka s cesnakom, pučeným hráškom a vajíčkom

Takto to vyzerá, keď príde človek domov po týždni. Chladnička zíva prázdnotou. No vytvoriť z ničoho niečo a ešte aby to niečo bolo aj výživné a chutné .... na to som tu ja. Skvelé jedlo, plné nutrične hodnotných surovín, to je môj "chudobný" obed.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 15 minút

Suroviny

  • 1 krajec 100% celozrnného bio chleba alebo rožka
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka sušeného cesnaku
  • 1PL tekvicového oleja
  • 1PL olivového oleja
  • 1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 bio vajcia
  • štipka himalájskej soli
  • štipka chilli korenia

Postup prípravy

Cibuľu si nakrájame nadrobno a orestujeme ju 2 minútky na olivovom oleji. Pridáme mrazený hrášok a necháme ho asi 5 minút dusiť. Po ukončení ho osolíme, opepríme, pridáme chilli korenie a sušený cesnak. Chlebík (rožok) som si opiekla v prístroji na panini, ak ho nemáte, stačí ho opiecť na suchej panvici. Zatiaľ, čo sa chlebík piekol si pripravíme vajíčka. Do osolenej vody pomaly vložíme rozbité vajíčka a necháme ich 2 minútky jemne variť. Opečenú hrianku si potrieme cesnakom a zakvapkáme tekvicovým olejom, hrášok trošku popučíme vidličkou a rozsypeme na hrianku a na záver položíme na hrášok vajíčka, ktoré pred jedením prepichneme, aby sa pekne rozliali na hrášok. Dobrota ako lusk!

 

20160104-124136-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk