11.11.2017 20171109_133435_web.jpg

Hrnčeková tekvicovo-čokoládová buchta

Tekvice je v tomto období všade dosť. Skúsili ste ju zakomponovať do cesta v koláči? No ja som doteraz väčšinou na zvláčnenie cesta používala cuketu, cviklu, jablká. Tekvicu som použila prvý krát - no nie posledný! Koláč bol bomba. Pôvodne mala byť fotka s koláčom z plechu, no zachránila som len tieto posledné 3 kusy. Kým vychladol, aj sa rozobral. Rozhodne ho vyskúšajte, bol skvelý.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 plech o veľkosti 30x20cm 10 minút + 35 až 40 minút pečenie

Suroviny

  • 2 hrnčeky celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 2 hrnčeky strúhanej maslovej tekvice
  • 2PL strúhaného kokosu
  • 1/2 hrnčeka olivového oleja 
  • 3/4 hrnčeka prírodného trstinového cukru
  • 1ČL vanilkového bourbonu
  • 1 balenie prášok do pečiva
  • 1ČL sóda bikarbóna
  • šťava z 1 citróna
  • 4 vajcia
  • 2PL kakaa
  • 3PL čokoládových chipsov
  • štipka soli na zvýraznenie chuti

Na polevu:

  • 1 balenie 70% čokolady (ja som mala Vivani)
  • 1/3 balenia bielej čokolády s vanilkovou príchuťou (Vivani)
  • 6PL plnotučného čerstvého mlieka

 

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 180st. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Tekvicu si môžete nastrúhať, ja som ju ale rozmixovala v mixéri so sekacími nožmi.Vajíčka si vyšľaháme s cukrom do peny, postupne prilievame olej, a tak tekvicu. Mokrú zmes ochutíme citrónovou šťavou. 

 

Zmiešame si suché ingrediencie (múka, kokos, prášok do pečiva sóda, čokoládové chipsy, kakao). Po lyžiciach pridávame suchú zmes do mokrej. Na záver dochutíme vanilkovým burbonom a štipkou soli, kvôli zvýrazneniu chuti. 

 

Cesto prelejeme do pekáča a pečieme ho 35 až 40 minút. Pokiaľ použijete väščí pekáč, koláč bude nižší a aj čas pečenia sa skráti. 

 

Kým sa koláč pečie pripravíme si nad parným kúpeľom čokoládové polevy. Roztopíme čokolády v mise (zvlášť tmavú, zvlášť svetlú). Po roztopení pridáme do tmavej 4PL mlieka a do svetlej 2PL mlieka. Vznikne nám hustota tak akurát. Po upečení a vychladnutí koláč polejeme tmavou čokoládou a podľa fantázie dozdobíme bielou čokoládou. Necháme 15 minút stuhnúť, nakrájame a podávame.

 

20171109-133435-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk