25.09.2017 20170925_143418_web.jpg

Hubové krúpy po vegánsky

Priznajte, koľkokrát do roka konzumujete jačmenné krúpy? A koľkokrát do roka napríklad quinou? Rozhodne by v našom jedálničku mali prevládať naše obilniny, tie ktoré odjakživa vyrastali na našom území a varili nám ich už naše babky a školské jedálne. Viete, že krúpy sú perfektné pri nízkokalorickej strave? Obsahujú len 89 kalórií na 100g! Tiež sa pýšia zaujímavým obsahom vitamínov skupiny B, ako aj minerálmi. Pre vegánov aj vegetariánov sú perfektnou voľbou.
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 porcie 1 hodinu

Suroviny

  • 1 hrnček jačmenných krúpov
  • 3 ks jarnej cibuľky aj so zelenou časťou
  • 2 ks strúčikov cesnaku
  • 1 hrnček posekaných hnedých šampiňónov
  • 1 hrnček posekanej hlivy ustricovej
  • 1 hrnček špenátových listov
  • soľ, korenie - každý podľa vlastných chuťových pohárikov
  • štipka sušeného cesnaku
  • 4 PL olivového oleja

 

Postup prípravy

Krúpy si uvaríme v mierne osolenej vode spôsobom, akým varíme ryžu, teda v pomere 1:2, asi 55 minút, do vody pridáme pár kvapiek olivového oleja.  Kým sa krúpy varia, nasekáme si cibuľku, hlivu aj šampiňóny. Na olivovom oleji si opražíme krátko cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, najprv pridáme šampiňóny, restujeme ich asi 2 minúty, potom pridáme hlivu a dusíme ďalšie 2 minúty. Odstavíme. 

 

Keď sú krúpy uvarené, zmiešame ich s hubami, dosolíme, dokoreníme, pridáme sušený cesnak, nasekaný špenát a premiešame. Necháme pod pokrývkou, aby špenát zvädol a po 3 - 4 minútach podávame.

 

20170925-143418-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk