29.12.2014 DSC02353_web.jpg

Jadranské palacinky s čokoládou, džemom, kokosom a orechami

Doteraz cítim chuť palaciniek z čias, keď sme chodievali na Jadran. Úžasné jemné cesto z platne a na výber náplne od výmyslu sveta. Vždy som si dala všetko, čo bolo v ponuke. Proste chutil mi taký magľajz všetkého. A takto som sa snažila imitovať aj v tomto recepte. Nech Vám chutí ako mne.

Počet porcií Predpríprava Príprava
2 15

Suroviny

  • 4PL ovsenných vločiek jemných
  • 2PL celozrnnej hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1dcl rastlinného mlieka (kokosového, ovseného, ryžového)
  • 2ČL roztopené maslo Ghee
  • 1ČL sirupu Agáve
  • štipka soli
  • 2 riadky 85% čokolády
  • 1PL kakaa
  • 1dcl sójová smotana
  • 2PL drvené rôzne orechy, 2PL kokosu
  • 2PL domáceho džemu (ja som mala brusnicový)
  • 1PL olivový olej na pečenie

 

Postup prípravy

Zmiešame si vločky, múku, vajce, mlieko, roztopené maslo Ghee, sirup Agáve a štipku soli a urobíme cesto - ja som urobila trošku hustejšie, lebo som chcela hrubšiu palacinku. Vy si ho urobte, aké máte radi. Ak je príliš husté, dolejte mlieko, ak je príliš riedke, vločky. Palacinky opekáme na rozpálenej panvici s olivovým olejom na pečenie. Pripravíme si čokoládovú náplň. Do kastrólika dáme sójovú smotanu, do nej 2 riadky čokolády a kakao. Miešame, kým vznikne hustá plnka. Môžete pridať aj 1ČL masla Ghee, bude to ešte jemnejšie, ja som nedávala. Ak by bola plnka príliš hustá, kľudne dolejte ešte smotanu, alebo aj trošku mlieka. No a potom plníme džemom, čokoládou, kokosom a orechami. Kombinácia týchto chutí dokopy je famózna!

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk