11.03.2016 20160310_140039_web.jpg

Kokosový chlebík s kokosovým pudingom a jahodami

Fantastický sladký chlebík ideálny pre bezlepkovú diétu. Obložiť si ho viete čím chcete - mixovaným ovocí, alebo natrieť džemom, príp. poliať medom a kokosom ... ja som zvolila jednoduchú kombináciu výživného kokosového pudingu a neodolateľných jahôd.
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 porcie (forma 20x20cm) 1 hodinu

Suroviny

  • 100g kokosovej múky
  • 100g pohánkovej múky
  • 1 biely jogurt
  • 1dcl mlieka (môžete nahradiť aj kokosovým)
  • 75g masla
  • 2 vajíčka
  • 3PL xylitolu (môže byť aj kokosový cukor)
  • 1 poriadna ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1ČL vanilkového prášku
  • štipka soli

 

na puding:

 

  • 4PL chia semiačok
  • 2 hrnčeky kokosového mlieka
  • 2PL sladidla (xylitol, agáve, med ... )
  • štipka soli

 

na ozdobu:

 

  • jahody

 

Postup prípravy

Ako prvý si pripravíme puding, lebo musí tuhnúť, aby chia semiačka vstrebali tekutinu. Pripravíme ho tak, že semiačka zalejeme mliekom, pridáme sladidlo, štipku soli a premiešame. Počas pečenia necháme semiačka nabopnať a ak sa tak stane, zvniknutú hmotu rozmixujeme na hladko. Ja som na fotke pouzila kupovaný kokosový puding v bio kvalite, ale Vám odporúčam pripraviť si tento s chia semiačkami.

 

Rúru predhrejeme na 160st. V mise si zmiešame zmäknuté maslo, žĺtka, cukor, mlieko a jogurt na krémovú konzistenciu. V druhej mise zmiešame múky, prášok do pečiva, vanilku, soľ a spojíme zmesi. So šľahačom si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Vmiešame do cesta. Vyjde nám tuhšie cesto. Pripravíme si pekáč s papierom na pečenie a cesto rozotrieme na papier. Pečieme pri 160st. asi 40 minút. 

 

Cesto necháme vychladnúť, vylejeme naň puding, nakrájame jahody a podávame.

 

20160310-140039-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk