28.12.2014 Krémové pšeno s horúcimi jahodami a kokosom_web.jpg

Krémové pšeno s horúcimi jahodami a kokosom

Pšeno je obilnina ideálna pre celiatikov. Neobsahuje múku a je vhodné na prípravu sladkých aj slaných jedál, ako aj na pečenie. V tomto recepte je sladké, krémové a dochutené ovocím. Veľmi veľmi chutné raňajkové jedlo.

Počet porcií Predpríprava Príprava
2 20

Suroviny

  • ½ hrnčeka pšena
  • Štipka soli
  • 2PL smotanového syra typu Philadelphia
  • 3PL javorového sirupu
  • Šťava z ½ citróna
  • 10ks mrazených jahôd
  • 2ČL kokosu

Postup prípravy

Pšeno prepláchneme a uvaríme podľa návodu vo vode so štipkou soli. Necháme ho mierne vychladnúť a zatiaľ si pripravíme jahody. V malom kastróle ich jednoducho ohrejeme na miernej teplote s pridaním 2 PL vody. Keď budú jahody mäkké a pustia krásnu šťavu, odstavíme ich a pridáme k nim 1PL javorového sirupu a premiešame. Ku mierne vychladenému pšenu pridáme smotanový syr, 2 PL javorového sirupu a šťavu z citróna a premiešame. Pšeno naberieme do misiek a polejeme jahodami aj so šťavou a posypeme kokosom.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk