03.02.2016 20160128_140943_web.jpg

Kurkumové špagety s chrumkavou zeleninou

Kurkuma je neskutočné korenie. Jednou z jej hlavných liečivých zložiek je kurkumín, ktorý má silné antibakteriálne a protiplesňové účinky. Jeho zložky dokážu napomáhať pri liečbe pečeňových diagnóz, očisťujú krv, liečia zápaly, chránia mozog pred stárnutím, podporujú obranyschopnosť organizmu... Kurkuma je tiež vynikajúci antioxidant.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 porcie 30 min.

Suroviny

  • 200g fusilli lunghi (alebo klasické špagety - ideálne semolinové alebo celozrnné)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2ČL kurkumy
  • 6PL olivový olej
  • 5 ružičiek stonkovej alebo klasickej brokolice
  • 2 hrste čerstvých alebo mrazených hráškových luskov
  • 1 mrkva
  • himalájska soľ
  • sušený cesnak
  • chilli korenie
  • trojfarebné korenie

Postup prípravy

Uvaríme si fusilli alebo špagety podľa návodu v slanej vode na al dente. Rozohrejeme si panvicu, nalejeme 3PL olivový olej a pridáme 2ks rozpučený cesnak, 1ČL kurkumu, soľ, chilli korenie, trojfarebné korenie a poriadne v oleji premiešame. Pracujeme rýchlo, lebo cesnak rýchlo hnedne. Do panvice pridáme cestoviny a poriadne ich premiešame v kurkumovej zmesi. Mrkvu si nakrájame na tenké rezance Julliene. Postup zopakujeme so zeleninou. Rozohrejeme si panvicu, nalejeme 3PL olivový olej a pridáme 2ks rozpučený cesnak, 1ČL kurkumu, soľ, chilli korenie, trojfarebné korenie a poriadne v oleji premiešame. Pracujeme rýchlo, lebo cesnak rýchlo hnedne. Do panvice pridáme zeleninu a restujeme asi 1 minútu, ak nám zmes začína veľmi hnednúť, podlejeme 2PL vody. Zeleninovú zmes pridáme k špagetám a poriadne premiešame.

 

TIP: na záver môžete jedlo ešte posypať praženým sezamom, alebo slnečnicovými semiačkami.

 

20160128-140907-web.jpg20160128-140943-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk