26.03.2016 20160326_054638_web.jpg

Maková kaša s goji a škoricovým jablkom

Maková nevarená kaša je v tomto chladnejšom období moja voľba číslo jeden! Neviem sa jej dojesť. Mak mi veľmi chutí najmä v kombinácii so sladkokyslými chuťami. Kašička je bez pridaného sladidla - to v nej vôbec nie je potrebné. Čo nahradí sladkú chuť? Čítajte recept.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 porcia 10 minút

Suroviny

  • 2 PL čerstvo pomletého maku
  • 1/2 banánu
  • 3 sušené ďatle
  • 2PL sušených goji plodov
  • 4PL ovsených vločiek jemných (ja mám bio s klíčkami)
  • 1ČL chia semiačok 
  • 1ČL škorice
  • 1ČL strúhaného kokosu
  • 1 hrnček rastlinného mlieka (ovseného, kokosového, sójového, ryžového ... )
  • 1/2 jabĺčka
  • pár kvapiek citrónu

Postup prípravy

Mak si pomelieme na mlynčeku. V rendlíku zohrejeme rastlinné mliečko. Ďatle nakrájame na drobné kocky. Do misky si vysypeme všetky ingrediencie okrem jablka, škorice a banánu. Pomiešame s mliečkom aj makom. Banán popučíme a vmiešame ku kaši. Zabezpečí nám to prirodzenú sladkú chuť. Jabĺčko nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónom a zmiešame so škoricou. Na vrch kaše poukladáme škoricové jablká. 

 

20160326-054638-web.jpg

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk