21.09.2018 20180921_104532_web.jpg

Makový koláč z vločiek a jogurtu

Viete, že tento koláčik si môžete pokojne dopriať aj na raňajky? Sú v ňom totiž suroviny, ktoré Vám pomôžu naštartovať deň plný energie. Mak dodá potrebné tuky, jogurt SKYR potrebnú dávku proteínov, jablká vlákninu a vločky zasa potrebné sacharidy! Čokoládu si môžete dať tiež, veď je 75%!
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 pekáč o veľkosti 20x30cm 10 min. + 30 min. pečenie

Suroviny

  • 100g rozmixovaných ovsených vločiek
  • 150g pomletého maku
  • 100g nerafinovaného trstinového cukru
  • 2 jablká
  • 4 vajíčka
  • 280g jogurtu SKYR
  • 1ČL bezfosfátového prášku do pečiva
  • štipka soli 

 

Na polevu (nemusí byť):

 

  • 180g horkej čokolády 75%
  • 3PL maslo Ghee (alebo rastlinného oleja)

 

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 180st. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Jabĺčka si umyjeme, ošúpeme a nastrúhame na hrubo. Vločky si rozmixujeme na múčnu zmes a premiešame s práškom do pečiva. 

 

Cukor, jogurt SKYR a vajcia si zmiešame na kompaktnú zmes. K zmesi pridáme rozmixované ovsené vločky s práškom do pečiva. Premiešame a pridáme mak.  Na záver pridáme nastrúhané jablká a celú zmes ešte raz premiešame. 

 

Vylejeme do pekáča a pečieme 30 minút. Na koláčik si môžeme pripraviť aj čokoládu. V parnom kúpeli zmiešame čokoládu s maslom Ghee (alebo rastlinným olejom) a rozpustenú zmes vylejeme na vychladený koláčik. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinku. 

 

20180921-084449-web.jpg

20180921-104532-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk