14.02.2018 20180213_142510_web.jpg

Mrkvové placky s Fetou

Vynikajúce placky, s jemne sladkasto - slanou chuťou vynikajúco spestrili náš plackový repertoár. pre intenzívnejšiu chuť som pridala aj kúsok batátu a ten naozaj zvýraznil sladkosť, Feta zasa podčiarkla slanú chuť a výsledok bol dokonalý.
Počet porcií Predpríprava Príprava
20 placiek 45 min.

Suroviny

  • 3 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
  • 1 hrnček nastrúhaného batátu
  • 1/2 hrnčeka mrazeného hrášku
  • 1 nasekaná cibuľa
  • 1 vajce
  • 180g Feta syr (1 balenie)
  • poriadna hrsť nasekanej petržlenovej vňate
  • 3PL špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 2ČL majoránu sušeného
  • 1/2 ČL kurkumy
  • soľ, korenie a chilli korenie podľa chuti
  • 5PL olivového oleja

 

Postup prípravy

Na panvici si na olivovom oleji orestujeme cibuľu. Keď zosklovatie, pridajte hrášok. Stačí ho restovať 2 minúty a potom buď ho spolu s cibuľou rozmixujte, alebo popučte s pučítkom na zemiaky. Pripravíme si veľkú misu do ktorej vložíme všetky ingrediencie, vrátane orestovanej cibule s olivovým olejom a hráškom. Fetu rozdrvíme na menšie kúsky a tiež ju pridáme do misy. Rukou všetko poriadne zamiešame a vytvatujeme si placky. Tí, ktorí chcete, môžete si placky upiecť v rúre tak, ako ja. Musíte, ale rátať s tým, že placky ostanú mäkkšie a nepoddajnejšie. Tí, ktorým nevadí trošku tuku naviac, urobte si placky v tvare fašírky, obaľte ich len v strúhanke (žiadna múka a vajce navyše) a opečte si ich na olivovom oleji. Urobila som obe verzie a boli obe super!

 

20180213-142510-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk