21.06.2019 20190621_090204_web.jpg

Nadýchaná čerešňová omeleta

Jemnučká a nadýchaná raňajková omeleta. Ľahká ako obláčik. Ak máte dosť klasických raňajkových jedál je táto ovocná omeleta skvelé oživenie. Pripravená je z celozrnnej špaldovej múky s pridanou vlákninou v podobe psylia, z práve natrhaných čerešní! Dobrú chuť.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 porcia 15 minút

Suroviny

  • 50g polohrubej celozrnnej špaldovej múky
  • 1ČL psylia
  • 1/2 ČL prášku do pečiva z vínneho kameňa (príp. iného bezfosfátového)
  • 100ml plnotučného mlieka (môžete nahradiť aj kvalitnou smotanou na varenie)
  • 2 vajcia
  • štipka soli
  • 1ČL trstinového práškového cukru  + na posypanie
  • cca 10 čerešní
  • 1ČL kokosového oleja

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 220st. Žĺtka, práškový cukor a mlieko si vyšľaháme dopenista. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a štipkou soli a prešľaháme do jednej hmoty. Lyžicou pridávame tuhý sneh. Jemne premiešame.  Pripravíme si panvicu, ktorá je vhodná aj do rúry. Pridáme kokosový olej, necháme rozohriať a cesto vylejeme. Po 2 minútach naskladáme navrch odkôstkované čerešne a dáme zapiecť na 5 minút. Podávame jemne posypané cukrom.

 

20190621-090204-web.jpg

20190621-090252-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk