05.11.2017 20171102_162306_web.jpg

Neodolateľná vegánska kapustnica

Verte, že v tejto intenzívnej kapustnici Vám mäso chýbať nebude. Je silná, kyslá tak akurát, sladkastá po slivkách a zjemnená šošovicou a zemiakmi. Hustá, na lyžici sa nevylieva, skrátka, dokonalá kapustnica!
Počet porcií Predpríprava Príprava
3L hrniec 2 hodiny

Suroviny

  • 700g kyslej kapusty 
  • 60g mix sušených húb
  • 1/2 hrnčeka červenej šošovice
  • 150g sušených sliviek
  • 5 stredne veľkých zemiakov
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 celá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku

 

Na dochutenie:

  • 2 väčšie bobkové listy
  • 2ČL sušeného majoránu
  • 1/2ČL mletej rasce
  • 1ČL červenej papriky
  • korenie a soľ podľa potreby

 

Postup prípravy

Huby si vopred namočíme, aspoň na 1/2 hodinu. Červenú šošovicu prepláchneme. Do hrnca vylejeme kyslú kapustu aj s "juškou". Zalejeme vodou do 2/3 výšky hrnca, pridáme slivky, šošovicu a premočené huby. Cibuľu umyjeme aj so šupkou a celú ju vložíme do pripravovanej kapustnice. Cesnakové hlavičky ošúpeme a vcelku ich tiež vložíme  do kapustnice. Pridáme bobkové listy, rascu, papriku a korenie. Dáme zovrieť, po zovretí znížime intenzitu a necháme len jemne vrieť po dobu 2 hodín. 

 

Zvlášť v hrnci si uvaríme zemiaky aj s mrkvou v mierne osolenej vode. Po uvarení ich aj s polovičným množstvom vody, v ktorej sa varili vylejeme do kapustnice. Ochutnáme, ak je potrebné, pridáme soľ a na záver sušený majorán. 

 

Kapustnica je najlepšia na druhý deň. Chute sa krásne prepoja a práve vtedy má tu správnu chuť. 

 

20171102-162216-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk