02.12.2015 20151123_131907_web.jpg

Nepečená krtkova torta

Poznáte krtkovú tortu? Tak ja Vám ponúkam jej verziu pre náročnejších. Ak si chcete dopriať chutný dezert a ulahodiť nielen duši, ale aj telu, rozhodne ju vyskúšajte. Je nepečená a hotová ani nie za 20 minút. Len sa tak za ňou zaprášilo.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 torta o priemere 12 cm 20 minút, tuhnutie v mrazničke 30 minút

Suroviny

1 hrnček strúhaného kokosu

2 hrnčeky vlašských orechov

1 hrnček sušených ďatlí

1/2 hrnčeka cíceru (uvareného alebo premytého zo skla)

 

Plnka

 

1 kelimok maskarpone (500g)

1 biely smotanový jogurt typu Bánovecký

3PL xylitolu

kôra a šťava z 1/2 citrónu

2 plátky želatiny

1 banán

Postup prípravy

Zmes na korpus si rozmixujeme v mixéri so sekacími nožmi na lepkavúkonzistenciu. Polovicu zmesi natlačíme na spodok tortovej formy vystlanej potravinovou fóliou. Druhú polovicu odložíme bokom. 

 

Na plnku rozpustíme želatínu podľa návodu a zmiešame ju ako aj všetky ingrediencie okrem banánu do jednej plnky. Plnku nalejeme do guľatej misky vystlanej potravinovou fóliou s rovnakým priemerom, ako má tortový korpus a dáme do mrazničky stuhnúť na 30 minút.

 

Na korpus nakrájame banány na kolieska, a na to opatrne vyklopíme plnku. Na záver plnku pekne rovnomerne posypeme zvyšnou zmesou. Necháme ešte chvíľku usadiť v chladničke a podávame.

 

20151123-131907-web.jpg

 

 

20151123-131828-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk