14.09.2018 20180913_121311_web.jpg

Obláčiky zo SKYRu s makom a černicovým džemom

Predstavte si chuť moravského makového koláča s vedomím, že si ho môžete dopriať bez výčitiek. Tieto moje obláčiky sú totiž ľahúčke, chrumkavé, bez múky a s minimálnym množstvom pridaného cukru. Jeden obláčik má len 106 kcal! A pokiaľ si naň dáte menej maku - bude hodnota ešte nižšia.
Počet porcií Predpríprava Príprava
9ks 30 minút

Suroviny

  • 3 vajíčka
  • 1PL medu
  • štipka soli
  • 20g bezlepkového bio vanilkového pudingu v prášku
  • 1 balenie bieleho prírodného jogurtu SKYR

 

Na plnku:

  • 9ČL maku
  • 1PL medu
  • 1dcl mlieka
  • 9ČL bieleho prírodného jogurtu SKYR
  • 4ČL černicového domáceho džemu

 

 

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 160st. Žĺtka si vymiešame spolu s medom na krémovú konzistenciu, až tak pridáme SKYR a zamiešame. Do zmesi pridáme pudingový prášok a miešame tak, aby sme nemali hrudky. 

 

K bielkami pridáme štipku soli a vyšľaháme tuhý sneh. Po lyžiciach ho pomaly zamiešavame ku krémovej zmesi. Pekáč si vystelieme papierom na pečenie a lyžicou naberáme kôpky. Cesto je riedšie, kôpky sa mierne rozlejú, tak to má byť.  Pečieme 15 minút.

 

Kým sa nám obláčiky pečú, mak si rozomelieme, pridáme doň med, mlieko, zamiešame a necháme vsiaknuť. Na hotové obláčiky naberieme 1 lyžičku maku, 1 lyžičku bieleho skyru a 1/2 lyžičky domáceho černicového džemu.

Mňamka ako svet!

 

20180913-121311-web.jpg20180913-121117-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk