24.01.2015 Špaldové palacinky s červenou šošovicou a mandľami_web.jpg

Palacinky z červenej šošovice

Opäť som raz použila v palacinkách strukoviny. Tentokrát červenú šošovicu. Cesto je z nej hebučké, jemné a má zvláštnu orieškovú príchuť. Veľmi chutné. Skúste to aj Vy.
Počet porcií Predpríprava Príprava
cca 6ks 10min 20min

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka uvarenej červenej šošovice
  • 1 vajce
  • 3PL celozrnnej špaldovej múky BIO
  • 1PL Agáve sirupu
  • štipka sódy bikarbóny
  • štipka himalájskej soli
  • 1/2 plechovky kokosového mlieka
  • 3PL kokosového oleja v tekutej konzistencii

Postup prípravy

Šošovicu si uvaríme podľa návodu. Uvarenú šošovicu, vajce, mlieko, 1PL kokosový olej, agáve sirup a soľ rozmixujeme vo Vitamixe. Pridáme múku a sódu bikarbónu a mixujeme, kým nevznikne kompaktné palacinkové cesto. V tejto fáze sa pohrajte s hustotou, ak ho chcete hustejšie - pridajte ešte múku, ak riedšie pridajte ešte mlieko. Palacinky opečieme na zvyšnom kokosovom oleji a podávame poliate s ohriatym lekvárom. Mojim červíkom stačí toto množstvo, Vy si ho prispôsobte Vašim papkáčom.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk