05.05.2017 20170505_120129_web.jpg

Parmezánové špargľové tyčinky s pečenými paradajkami

Ak tieto zdravé "tyčinky" odskúšate, už nikdy sa ich nevzdáte. Sú neskutočne chrumkavé aj po vychladnutí, navyše - vôbec z nich nemusíte mať výčitky! A to je predsa skvelé. Všetko je o surovinách. Krásna zelená špargľa v tomto recepte potvrdila, že je proste kráľovnou sezónnej zeleniny.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 porcia 25 minút

Suroviny

  • 10 - 12ks zelených šparľových stoniek
  • 50g parmezánu
  • 1 bio vajce
  • 1ČL sezamových semiačok
  • 1/2ČL sušenej bazalky
  • štipka soli
  • 250g rôznych druhov paradajok
  • 3PL kvalitného olivového oleja

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 200st. Pekáč si nastriekame, alebo natrieme olivovým olejom. 

 

Vajíčko vymiešame a pridáme doň soľ. Nastrúhame si parmezán, pridáme k nemu sezamové semiačka, štipku soli a sušené bylinky - v tomto prípade bazalku. Špargľu si umyjeme, osušíme, odrežeme stvrdnuté konce a začneme špargľu obaľovať. Najprv vo vajíčku, potom v parmezánovej zmesi. Obalené špargle ukladáme na plech. Po uložení ich postriekame, alebo potrieme olivovým olejom. Vložíme do rúry a nastavíme si 10 minút.

 

Zatiaľ si nakrájame paradajky na kolieska, osolíme ich. Zmiešame si zvyšné vajíčko z obaľovania špargle aj spolu s parmezánovou zmesou a poukladáme zmes na paradajky. Po 10 minútach vytiahneme plech so špargľami, uložíme k nim paradajky a dopečieme všetko spolu ešte 5 minút. Konzumujeme len tak samotné, alebo ako prílohu k chutnému mäsu.

Čerstvé originálne suroviny pre tento recept nájdete:

https://www.facebook.com/fajnepotraviny/?fref=ts

 

20170505-120129-web.jpg20170505-120018-web.jpg20170505-120946-web.jpg20170505-121050-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk