24.10.2017 20171022_160713_web.jpg

Pečená tekvica so špenátovým pestom

Fantastické riešenie chutnej vegánskej večere. Kým sa tekvica pečie, rozmixujete si pesto. Po upečení si tekvicové mesiačiky natriete pestom a mlsáte! To je niečo pre mňa .
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 menšia tekvica Hokkaido 10 minút + 25 minút pečenie

Suroviny

  • 1 stredne veľká tekvica Hokkaido
  • 4PL olivového oleja
  • soľ podľa vlastnej potreby
  • sušený cesna podľa vlastnej chuti

 

Na pesto:

  • 2 poriadne hrste špenátových listov
  • 2PL slnečnicových semienok
  • 1/2ČL čiernej rasce
  • 4PL olivového oleja 
  • soľ podľa vlastnej potreby
  • štipka sušeného cesnaku

 

Postup prípravy

Tekvicu si umyjeme, nakrájame na mesiačiky (Hokkaido môže byť aj so šupkou), plech si vymastíme olivovým olejom, poukladáme tekvice, osolíme a pridáme sušený cesnak. Dáme piecť na 25 minút.

 

Všetky ingrediencie na pesto si vymixujeme. Po upečení tekvice potrieme pestom a mlsáme. 

 

20171022-160713-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk