21.03.2016 20160314_123450_web.jpg

Pečená zelenina s kozím syrom

Marinovaná pečená zelenina s krémovým kozím syrom je fantastická večerná voľba. Zasýti, dodá potrebnú dávku vitamínov a vlákniny a navyše chutí fantasticky. Toto sú moje najobľúbenejšie večere.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 porcie 30 minút

Suroviny

  • 2 stredne veľké cukety
  • 2 menšie baklažány
  • 2 cvikly
  • 2 paličky novej cibuľky
  • 150g (1balenie) krémového kozieho syra
  • 1/2 hrnčeka kvalitného olivového oleja
  • 2PL balzamikovej glazúry
  • 1ČL granulovaného cesnaku
  • štipka chilli korenia
  • korenie, soľ - podľa potreby

Postup prípravy

Cviklu v šupke necháme variť asi 15 minút. Vyberieme ju, vychladíme, ošúpeme a nakrájame na kocky. Aj cuketu a baklažán nakrájame na kocky a opečieme na olivovom oleji krátko - asi 5 minút. Cuketu a baklažán vysypeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a pridáme k nim nakrájanú cviklu. Celé to osolíme, okoreníme, pridáme cesnak a chilli korenie, polejeme olivovým olejom a zakvapkáme balzamikovou glazúrou. Natrháme krémový kozí syr a posypeme nim zeleninu. Pečieme 15 minút na 200st. Na záver posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou.

 

20160314-123441-web.jpg20160314-123450-web.jpg 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk