11.01.2015 DSC04120_web.jpg

Pečený tofu sendvič s teplým cviklovým šalátom

Tofu sa vyrába podobne ako syr s tým rozdielom, že sa ako základná surovina vezme sójový nápoj získaný zo sójových bôbov. Ten sa vyzráža rôznymi syridlami a sójová bielkovina sa nechá zraziť. Obsahuje veľké množstvo bielkovín a preto je toľko vyhľadávané predovšetkým ľuďmi, ktorí mäso, či živočíšnu stravu nejedia.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 20

Suroviny

1/2 bieleho prírodného tofu syra, 1/2 hlávky stredne veľkej cvikly, 1PL sterilizovanej mrkvy, 1PL sterilizovanej kukurice, 1/3 syru Niva, 1/2 ČL pažítky, soľ, peper, 1ČL olivový olej

Postup prípravy

V miske si pripravíme cviklový šalát. Nakrájame uvarenú cviklu na kocky alebo prúžky, ako sa Vám chce. Posolíme, okoreníme, pridáme olivový olej, kukuricu a mrkvu. Premiešame. Tofu nakrájame na 2 pláty po celej dĺžke, opečieme ich na panvici s olivovým olejom. Posolíme. Predhrejeme si rúru na maximum. Do pekáča uložíme 1 plát tofu naspodok, na to uložíme šalát, natrháme Nivu a dáme zapiecť tak na 4-5 minút. Pri podávaní prekryjeme druhým plátom tofu a ozdobíme niečím zeleným napríklad poľníčkom.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk