07.10.2015 20151007_134238_web.jpg

Plnené šup šup tekvičky

Jesenný tanier sa nemôže zaobísť bez plnenej zeleniny. Na výber je spústa druhov tekvičiek, cukiet, plniť vieme kopec inej zeleninky ako napr. batáty, kaleráby, zeler ... Tak neváhajte a pustite sa do napĺňania. Fantázie sa medze nekladú.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 40 min.

Suroviny

  • 2 menšie tekvičky
  • 1/3 hrnčeka celozrnného kuskusu
  • 2PL cíceru
  • 2 plátky sušených paradajok
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1/3 syra Niva
  • soľ, korenie, chilli korenie
  • 1ČL maslo Ghee (alebo iný tuk na pečenie)

Postup prípravy

Tekvičky si očistíme a vydlabeme malou lyžičkou. Jemne ich zvnútra nasolíme, potrieme  ich troškou masla Ghee zvnútra aj zvonku a pečieme ich asi 30 minút. Zatiaľ si pripravíme zmes na naplnenie. Kuskus zalejeme horúcou osolenou vodou a necháme len 2 minúty vsiaknuť. Ku kuskusu pridáme prepláchnutý Bio cícer z plechovky, nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú sušenú paradajku, nakrájaný syr Feta, trošku chilli a korenia. Po 30 minútach pečenia tekvičky naplníme a necháme ich ešte 10 minút zapiecť so zmesou kuskusu. Podávame s čerstvým chutným šalátikom. Dobrú chuť.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk