28.12.2014 DSC05246_web.jpg

Pohánková kaša so sušenými marhuľami zapekaná pod čokoládovým kramblom

Veľmi vydarená vec ! Chuť pohánkovej kaše je dosť výrazná, preto je potrebné vymyslieť, ako jej chuť vyvážiť s inými surovinami. V kombinácii s kyslejším ovocím a chrumkavou čokoládou sa z tejto kaše stáva neodolateľné jedlo.


Počet porcií Predpríprava Príprava
1 20min.

Suroviny

  • 3 PL pohánkových vločiek jemných (ak nemáte tak ich rozmixujte)
  • 3PL ovsených vločiek jemných
  • 1hrnček pohánkového mliečka (môže byť aj sušeného)
  • 3PL Agáve
  • 4 sušené bio marhule nesýrené (v lete použite čerstvé)
  • 2PL kokosu strúhaného
  • hrsť mandlí nelúpaných nesolených
  • 1PL ľanových semiačok
  • 2PL kakaového prášku

Postup prípravy

Z vločiek 3PL pohánkových a 2PL ovsených a mlieka si urobíme kašu (ak máte radi redšiu pridajte ešte mlieko, ak naopak hustú, dajte mlieka menej). Osladíme ju 2PL Agávovým sirupom a zamiešame. Vezmeme si zapekaciu misku a kašu do nej nalejeme. Na kašu poskladáme sušené marhule, ak máte čerstvé, tak ich napoly rozkrájame. Rúru si rozohrejeme na maximum. V mixéri - menšom so sekacími nožmi si pripravíme krambl. Vymixujeme 1PL ovsené vločky, mandle, kokos, ľanové semiačka, kakao a 1PL Agáve. Krambl vysypeme na marhule a vložíme na cca 5 minút do rúry, sledujte, len aby kramb schrumkavel. Podávame mierne vychladené.

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk