15.09.2016 20160915_083609_web.jpg

Pohánkové palacinky s gaštanovou plnkou

Krehké palacinky s pohánkovou múkou sú naplnené jemným gaštanovým krémom a banánom. No neverili by ste, aká je to lahodná kombinácia. Rozhodne ju vyskúšajte.
Počet porcií Predpríprava Príprava
10 - 12 palaciniek 30 minút

Suroviny

  • 3 dcl plnotučného mlieka (ja som použila kozie)
  • 2 dcl filtrovanej vody
  • 1 dcl kokosového oleja (vhodného na tepelnú úpravu) + 1ČL na úvodné pečenie
  • 2 bio vajcia
  • 100g pohánkovej múky
  • 100g celozrnnej hladkej 100% bio múky (ja som použila špaldovú)
  • štipka himalájskej soli
  • 1PL medu

Na krém:

 

  • 1 balenie gaštanového pyré
  • 1 balenie Ricotty (200g)
  • 5PL mlieka 
  • 5 banánov

Postup prípravy

Zmiešaním všetkých surovín si pripravíme cesto. Cesto chvíľu postojí, kým si poriadne rozpálime palacinkovú panvicu. Do rozpálenej vložíme kokosový olej a začneme opekať prvú palacinku. Do ďalších palaciniek by sme už olej nemali dávať. 

 

Gaštanové pyré rozmiešame s Ricottou a mliekom. Vznikne nám krém, s ktorým potrieme palacinku. Do každej palacinky dáme aj banán. Môžete ho aj nakrájať na kolieska. 

 

Palacinky zrolujeme a podávame.

 

20160915-082823-web.jpg20160915-083206-web.jpg20160915-083609-web.jpg

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk