15.05.2017 20170424_140623_web.jpg

Pohánkové SOBA nudle s tofu, hráškovými luskami a skvelou marinádou

Tieto pohánkové "nudle" majú nezameniteľnú chuť. Kto ste neskúšali, rozhodne si ich pripravte. S čímkoľvek ich skombinujete, ostanú kĺzavé, šťavnaté a prudko jedlé! Ja som zvolila bezmäsitú variantu, kde pripravená marináda krásne zharmonizovala všetky chute.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 porcie 15 minút

Suroviny

  • 3 viazania pohánkových SOBA nudlí
  • 1 balenie TOFU syra (podľa vlastnej chuti - prírodné, bazalkové, s medvedím cesnakom ...)
  • 1 hrsť zelených hráškových luskov
  • 1 hrsť čerstvého poľníčka (valeriánka)
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Marináda:

 

  • 3 PL olivového oleja
  • 2 PL vody
  • 1 ČL balzamikovej glazúry
  • 1 ČL kokosového cukru
  • 1 ČL citrónovej šťavy
  • čierne korenie - podľa svojej chuti 
  • chilli korenie - podľa svojej chuti
  • sušený cesnak – podľa svojej chuti

 

Postup prípravy

Do vriacej osolenej vody dáme variť pohánkové cestoviny - postupujeme podľa návodu v závislosti od toho, aké nudle uprednostňujete - či na skus, alebo úplne dovarené. 

 

Kým sa nudle varia, pripravíme si najprv marinádu - zmiešaním všetkých ingrediencií uvedených v surovinách na marinádu.

 

Nakrájame si tofu na väčšie kocky, hráškové lusky si prekrojíme na polovicu. Rozpálime si panvicu, pridáme maslo Ghee a sprudka opečieme tofu asi na 2 minúty. K tofu následne pridáme hráškové lusky a pečieme ešte 2 minúty. Celú zmes osolíme, okoreníme. 

 

Uvarené nudle scedíme, naservírujeme ich na taniere, na ne uložime zmes tofu a hráškových luskov. Pridáme poľníček na každý tanier a celé to zalejeme marinádou. Budete sa oblizovať ešte dva dni! 

 

20170424-140646-web.jpg20170424-140623-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk