04.01.2015 DSC02200_web.jpg

Pražené šúľance z Quinoa na masle Ghee s makom a agáve

Nezľaknite sa zložitého názvu, v skutočnosti ide o veľmi jednoduché a nutrične hodnotné jedlo. Quinoa je používaná v Južnej Amerike, ako u nás ryža, je to ich absolútne bežná surovina, len u nás je neznáma. No a maslo Ghee je zasa v Indii používané, ako u nás obyčajné maslo na úplne každodennú potrebu. Ghee neobsahuje cholesterol, je neskutočne zdravé, má šialene maslovú chuť a nikdy sa neprepraží. Viac o Quinoa a Ghee si pozrite v rubrike Chuťovky.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 30min.

Suroviny

  • 3PL Quinoa ( ja som použila bio trojfarebnú)
  • 4PL celozrnnej pšeničnej múky
  • 2 PL pšeničných otrúb
  • 1 vajce
  • 1 PL agáve
  • štipka soli
  • štipka sódy bikarbóny
  • 2PL mak
  • 1PL agáve na dochutenie (kto má rád sladšie, viac)
  • 2ČL maslo Ghee

Postup prípravy

Quinoa uvaríme podľa návodu ako ryžu. Z uvarenej Quinoa, múky, otrúb, soli, sódy bikarbóny, vajca, Ghee a agáve si urobíme cesto. Ak sa nám zdá príliš riedke, doplníme múku, ak príliš husté, dolejte trošku vody / ideálne ak si pre istotu odoberiete trošku vody, v ktorej sa varila Quinoa/. Dáme zovrieť vodu do hnca so štipkou soli a keď vrie, tvarujeme rukame medzi dlaňami šúľance. Ja zastávam názor, že v nedokonalosti je práve to čaro, takže nemusíte dbať na to, aby boli rovnaké. Keď šúľance vyplávajú na povrch, sú hotové. Na panvici si dáme rozpáliť maslo Ghee a šúľance na ňom asi 3 minúty opražíme. Naberieme na tanier, polejeme zvyšným Ghee z panvice, posypeme makom a zalejeme Agáve. TO JE MŇAMKA !!! 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk