12.06.2015 Pšeno v kokosovom kréme s jahodovým pyré_web.jpg

Pšeno v kokosovom kréme s jahodovým pyré

Pšeno je výbornou raňajkovou voľbou, vhodnou aj pre ľudí s bezlepkovou diétou. Kokosový krém v kombinácii so sladko-kyslými jahodami je osviežujúci a veľmi chutný raňajkový tip.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 20min.

Suroviny

  • ½ hrnčeka pšena
  • 1 plechovka kokosového mlieka
  • 1ČL panenského kokosového oleja 
  • 3PL javorového sirupu
  • Šťava z ½ citróna
  • 10ks čerstvých jahôd
  • 2PL strúhaného kokosu
  • šipka himalájskej soli

Postup prípravy

Pšeno si uvaríme v kokosovom mlieku a troške vody so soľou v pomere 1:2. Počas varenia pšeno premiešavame. Po uvarení pridáme 2PL javorového sirupu, 1ČL kokosového oleja, strúhaný kokos, šťavu z citróna a premiešame. Jahody rozmixujeme a polejeme ich zvyšným javorovým sirupom a vysypeme zmes na krémové pšeno. Dobrú chuť.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk