06.10.2016 20161005_130113_web.jpg

Pšenový pilaf s tekvicou a špenátom

Tajomstvo dokonalej chuti tohto pilafu tkvie v pridaní pár skvelých korenín. Rozhodne toto jedlo vyskúšajte.
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 porcie 45 minút

Suroviny

  • 1/2 stredne veľkej tekvice Hokkaido
  • 4ks kuracích pŕs
  • 1 hrnček pšena
  • 2 poriadne hrste čerstvých špenátových listov
  • 2PL maslo Ghee
  • 2ČL zmesi Indické kari od Fit koření
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1ČL medu (alebo iného sladidla)
  • soľ a korenie podľa potreby

 

Postup prípravy

Tekvicu si ošúpeme a nakrájame na kocky a vložíme do misy. Osolíme, okoreníme, pridáme 1PL roztopeného masla Ghee a poriadne ju premiešame. Vysypeme na plech na pečenie a pečieme ju 20 minút na 180st. 

 

Kým sa pečie tekvica, uvaríme si pšeno v pomere 2:1 - pšeno:voda. Vodu samozrejme osolíme. Pšeno sa varí, kým absorbuje vodu (okolo 15 minút).

 

Kuracie prsia si nakrájame na kocky, vložíme do misy, osolíme, pridáme strúčik cesnaku a indické kari od Fit koření, med, roztopené maslo Ghee, poriadne premiešame a necháme ich aspoň 15 minút marinovať. 

 

V poriadne rozohriatej veľkej panvici upečieme kuracie prsia, pridáme pšeno, upečenú tekvicu a úplne na záver do pilafu vložíme čerstvé špenátové listy. Tie zvädnú a jedlo bude presne také, ako má byť. Dobrú chuť.

 

20161005-130113-web.jpg20161005-130127-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk