22.03.2017 20170320_105055_web.jpg

Ricottové bochníčky bez zrnka múky

Len 4 ingrediencie a máte chutné bochníčky úplne bez múky, ktoré si môžete natrieť s čím sa Vám páči. Ja som použila Ricottu a čučoriedkový džem, no kľudne si dajte maslo, med a škoricu, alebo jednoducho len maslo. Chutia výborne!
Počet porcií Predpríprava Príprava
6ks 45 minút

Suroviny

  • 3 vajcia
  • 3 kopcovité PL Ricotty (môžete použiť aj cream cheese - Philadelphia)
  • 1/4 ČL prášku do pečiva - ideálne bezfosfátového
  • 1PL med

(ak by sa Vám žiadalo, pridajte aj štipku soli - na druhé pečenie som pridala)

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 150st. Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka vyšľaháme s medom do krémovej konzistencie. Pridáme ricottu (alebo cream cheese Philadelphia) a šľaháme, kým vznikne hladká konzistencia. Pridáme prášok do pečiva a kto chce aj trošku soli. Zamiešame tak, aby neostali žiadne hrudky. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a po lyžiciach ho pridávame k zmesi. 

 

Pekáč si vystelieme papierom na pečenie. Ukladáme kôpky riedkeho cesta v tvare bochníčkov a dáme piecť na 30 minút. Necháme mierne vychladnúť a hneď podávame. S džemom, alebo s maslom a medom ... je to na Vás. 

 

20170320-100841-web.jpg20170320-101951-web.jpg20170320-105055-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk