11.01.2015 DSC05259_web.jpg

Rýchle batátové placky

Energetická hodnota batátov je asi o polovicu vyššia ako u zemiakov. Hľuzy obsahujú 70% vody, 18% škrobu a 6% cukru. Sladkú chuť batátom zaisťuje fruktóza, glukóza a sacharóza. Batáty obsahujú zvýšené množstvá karotenoidov, proteínov, vitamínu A, vitamínu E, B6 a C, vápnika, draslíka, železa a tiež nerozpustnej vlákniny. Práve zvýšené množstvo vlákniny ich radí radí k najvýživnejším druhom zeleniny.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 20min.

Suroviny

  • 1 stredne veľký batát (slaký zemiak)
  • 1 vajce
  • 1 zväzok petržlenovej vňate
  • štipka soli
  • korenie
  • chilli korenie
  • 1/2 ČL sušený cesnak
  • 3PL kokosový olej
  • paradajky a šalát na ozdobu

Postup prípravy

Surový batát aj so šupkou dobre opláchneme, osušíme a nastrúhame na strúhadle na hrubo.

 

Nasekáme si na drobno petržlenovú vňať a pridáme ju k strúhanému batátu. Pridáme 1 vajce, soľ, korenie, chilli, sušený cesnak. Poriadne premiešame.

 

Na rozpálenú panvicu nalejeme kokosový olej a pečieme placky. Podávame ich so šalátom, paradajkami a výborne sa k ním hodí aj chutný jogurtový dresing.

 

dsc05259-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk