18.01.2017 20170118_135246_web.jpg

Semolinové fusilli s jemnulinkou brokolicovou omáčkou a kurkumou

Dokonalá súhra. Vynikajúce cestoviny zo semoliny, uvarené al dente, jemne chrumkajú a k nim neskutočne jemná omáčka z brokolice, celé vybombované kurkumou a vňaťou! Fantastické a rýchle!!! Obed ako lusk!
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 porcie 15 minút

Suroviny

  • 400g semolinových cestovín fusilli
  • 1PL maslo Ghee

 

Na omáčku:

 

  • 1 balenie mrazenej brokolice (350g)
  • 1/2 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
  • 400ml kozieho mlieka
  • poriadna hrsť petržlenovej vňate
  • soľ podľa vlastnej chuti
  • 1/2 ČL granulovaný cesnak 
  • štipka čierneho korenia
  • 1ČL kurkumy

Postup prípravy

Uvaríme si cestoviny v osolenej vode na al dente - cca 8 minút. Po uvarení ich scedíme a rozpustíme do nich maslo Ghee. 

 

Brokolicu ponoríme do vriacej vody asi na 5 minút. 2dcl vývaru si odlejeme, ak budeme chcieť riediť omáčku. Zvyšok scedíme a brokolicu presunieme do vysokorýchlostného mixéru. Pridáme priamo do mixéru aj nastrúhaný parmezán, mlieko, vňať, soľ, granulovaný cesnak a čierne korenie. Mixujeme 1 minútu. Pracovala som na Vitamixe. Omáčku vylejeme  do hrnca a prevaríme. V tejto chvíli ju vieme ešte dochutiť podľa potreby - soľou, korením, bylinkami ... čo sa nám hodí.

 

Na tanier naberieme cestoviny, polejeme ich omáčkou, posypeme kurkumou a petržlenovou vňaťou.

 

20170118-135246-web.jpg20170118-135333-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk