19.01.2015 DSC03924_web.jpg

Sladké fazuľové guľky plnené banánom

Týchto \"rafaelo\" variácií tu už bolo niekoľko, no ešte som nevidela verziu s fazuľou. Tak som ju vyskúšala. Nebojte sa fazule, vôbec ju nespoznáte. A prečo práve fazuľa ? No priznám sa, že je to jeden zo spôsobov, ako do seba dostať strukoviny, keďže ich nekonzumujem toľko, koľko by som mala. Pokiaľ papáte menej mäsa, tak, ako ja, je fajn nahrádzať ho napr. aj strukovinami. S fazuľou dostanete do seba potrebnú dávku bielkovín, železa, kyseliny listovej a rôzne potrebné minerály. Tento recept kľudne vyskúšajte aj s cícerom. No a samozrejme, je to skvelý recept na cesty, do práce, jednoducho večer pripravíte, uložíte do krabičky a na druhý deň mlsáte celé doobedu.
Počet porcií Predpríprava Príprava
10 20min.

Suroviny

  • 1 plechovka bielej fazule
  • 2 PL arašidového masla
  • 2 PL ovsených vločiek
  • 1 banán
  • 3PL Javorového sirupu
  • 5PL strúhaného kokosu
  • šťava z 1/2 citrónu
  • 2 PL kakaa holandského typu / alebo iné kvalitné /

Postup prípravy

Fazuľu prepláchneme a rozmixujeme najemno. Pridáme všetky suroviny, z kokosu si necháme 3PL na obaľovanie. Nakrájame si banán na kolieska. Z fazuľovej hmoty si odoberieme kúsok, obalíme v nej banán a ešte to pováľame v kokose. Ja som si natierala ruky v tekvicovom oleji, aby sa mi masa nelepila a tak som to potom obalila v kokose. Výborná chuť. Nebojte sa tej fazule. Chutí to skvele.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk