25.07.2017 20170721_080031_web.jpg

Špaldová kaša s medom a jabĺčkami

Veľmi chutná a jednoduchá ranná kašička s jabĺčkom a medom. Kľudne si ju môžete spestriť aj škoricou a orechami, prípadne posypať ľanovými semienkami a nasekanými ďatlami.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 porcia 10 minút

Suroviny

3PL špaldových vločiek

2dcl rastlinného "mlieka" (špaldové, ovsené, ryžové ...)

1 jablko

2ČL medu

2ČL tekvicového oleja

1/2 citrónu

 

Postup prípravy

Pokiaľ nemáte jemné vločky, rozmixujte si celé vločky v mixéri so sekacími nožmi, trvá to pár sekúnd. Pozor, aby Vám nevznikla múka. Chceme jemné vločky. Jablko si nakrájame na kocky bez šupky a postriekame citrónovou šťavou. Vločky presypeme do menšieho hrnca s "mliekom" a privedieme k varu, pridáme jablká a miešame, až nám začne kašička hustnúť a vrieť. AK v tejto fáze zistíte, že Vám nevyhovuje konzistencia, tak ak chcete riedšiu kašu, pridajte "mlieko", ak chustejšiu, dodajte vločky. Povaríme na nižšom stupni asi minútu a odstavíme. Kašu prelejeme na tanier, polejeme ju tekvicovým olejom, medom, necháme vychladnúť a podávame. 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk