30.01.2016 20161129_170255_WEB.jpg

Šťavnatý makový koláč (bezlepkový)

Najšťavnatejší koláč, aký som jedla! Recept naň mi poskytla kamarátka Janka, ochutnala som a vedela, že sem patrí! V recepte nie je zrnko múky, no drží krásne tvar, chuť je fantasticky vyvážená a pridaného sladidla je tam len za 1 lyžicu. Rozhodne ho ochutnajte.
Počet porcií Predpríprava Príprava
pekáč 22cm x 22cm 40 minút

Suroviny

  • 150gr mletého maku
  • 3 vajíčka
  • 1PL kokosového cukru (alebo prírodného trstinového)
  • 150gr tvarohu (použila som hrudkovitý)
  • 4 stredne veľké jablká (alternatíva 2 jablká a 2 hrušky)
  • 1ČL prášku do pečiva
  • 1ČL škorica
  • 1ČL vanilkový bourbon
  • šťava z 1/2 citrónu
  • štipka soli

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 180st. Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka si rozšľaháme s cukrom do peny. Pridáme rozomletý mak, tvaroh, nastrúhané jablká, prášok do pečiva, škoricu, vanilkový bourbon, šťavu z citrónu, prášok do pečiva a soľ. Zmes dobre premiešame. Vyšľaháme si bielka do tuha a po 1 lyžici pridávame ku zmesi z maku. Zľahka premiešame (mala by vyzerať ako na obrázku nižšie) a zmes vyklopíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 30 minút.. Posypeme škoricou a podávame. Ak Vám vydrží, na druhý deň je ešte lepší.

 

20161129-170112-web.jpg

20161129-170255-web.jpg20161129-170351-web.jpg20161129-145604-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk