19.05.2017 20170517_150603_web.jpg

Tekvicovo - cícerové kari so špenátom

Spôsobov, ako pripraviť kari je neúrekom. Častokrát pri kari improvizujem, vyskladám, čo doma mám a nikdy to nesklame. Dôležité je nájsť balans v omáčke - tá je vlastne GRO kari jedla. Tak poďme do toho, vyskúšajte moje kari.
Počet porcií Predpríprava Príprava
4 porcie 25 minút

Suroviny

Na kari základ:

 

  • 1PL maslo Ghee
  • 1ČL mletého kmínu
  • 1/2ČL sušeného zázvoru
  • 1ČL muškátového orieška
  • 1 bobkový list
  • 2ČL kurkumy
  • 1 malá chilli paprička (veľkosť asi 2cm kúsok)
  • 1ČL kokosový cukor
  • 1/2 paradajkovej konzervy s drvenými paradajkami
  • 1 strúčik cesnaku
  • 120g mrazeného listového špenátu
  • 1 biely jogurt
  • 1dcl filtrovanej vody
  • soľ - každý podľa vlastnej potreby

 

Na zeleninu:

 

  • olivový olej podľa potreby (ja som použila v spreji)
  • 1/2 plechovky cíceru
  • 2 hrnčeky maslovej tekvice nakrájanej na kocky
  • 1 väčšia cvikla
  • 20cm dlhý kus cukety

 

Postup prípravy

Rozohrejeme si rúru na 200st. Cviklu, tekvicu a cuketu si nakrájame na kocky. Na plech postriekaný olivovým olejom si rozložíme cviklu a tekvicu - necháme trochu miesta na cuketu, ktorú pridáme neskôr, pretože jej stačí na upečenie kratší čas. Cviklu a tekvicu posolíme, postriekame olivovým olejom a dáme piecť. Po 10 minútach pridáme cuketu, ktorú tiež postriekame olivovým olejom a osolíme a dáme celý plech ďalej piecť ešte na 5 - 7 minút. Kým sa nám zelenina pečie pripravíme si omáčku.

 

Na rozohriatu panvicu pridáme maslo Ghee, kmín, bobkový list, sušený zázvor, nasekanú chilli papričku, muškátový oriešok a roztlačený cesnak. Necháme to pekne rozvoniať, aspoň 1 minútu miešame. Pridáme paradajkovú konzervu a miešame, kým paradajka zmäkne - trvá to asi 1 minútu.

 

Panvicu dáme mimo ohrev a pridáme jogurt, kurkumu a cukor. Poriadne premiešame a vrátime na sporák. Miešame, kým zmes trošku zhustne, trvá to asi 2 minúty. Osolíme. V tejto fáze pridáme mrazený špenát, zmes premiešavame, kým sa špenát rozpustí a tak pridáme cícer. Zalejeme ešte vodou a miešame. Ak je potrebné ešte dosolíme, prípadne pridáme kurkumu. Necháme prevrieť. Panvicu odstavíme a do omáčky pridáme upečenú zeleninu. Možno trošku netradičný spôsob prípravy, ale veľmi chutný a s minimom špinavého riadu.

 

TIP: Jedlo podávame s jasmínovou ryžou a šalátom.

 

20170517-150603-web.jpg20170517-150705-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk