04.09.2019 20190904_151648_web.jpg

Tofu a batáty obalené v kari kokose pečené v rúre

Tofu považujem za skvelú voľbu! Prírodné biele tofu je chuťovo nevýrazné a preto je vhodné na prípravu slaných jedál aj sladkých dezertov. Hodí sa namiesto tvarohu, čo využijú najmä ľudia s intoleranciou mliečnej bielkoviny. Tofu natural používam často a tentokrát som ho skombinovala s kari a kokosom a opiekla v rúre. Vznikli mi voňavé chrumkavé tyčinky. Keďže sa mi kokos zvýšil a z chladničky sa na mňa usmieval načatý batat, voľba bola jasná. V kokosovej kari strúhanke som obalila aj ten. A vzniklo neskutočne chutné výživné obedové jedlo! Rozhodne vám ho odporúčam.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 a pol až 2 porcie 30 min.

Suroviny

  • 1 balenie Tofu naturálne od Lunter
  • 1 stredne veľký batat
  • 3PL strúhaného kokosu
  • 1ČL kari korenia + soľ podľa potreby
  • 2PL olivového oleja

 

Jogurtová majonéza

  • 100g jogurtu
  • 1ČL light majonézy
  • štipka byliniek (ja som mala čerstvý kôpor, použila som ten)

 

Postup prípravy

Rúru som si predhriala na maximum. Batáty som olúpala a nakrájala na veľké mesiace. V osolenej vriacej vode som ich obvarila približne 5 minút.

 

Pekáč som vystlala papierom na pečenie. Kokos a kari so soľou som zmiešala v hlbokom tanieri. Tofu som nakrájala na tyčinky a obalila v kokosovom kari. Bataty obalíme tiež a spolu s tofu jemne polejeme olivovým olejom. Dáme piecť na 10 - 12 minút do vyhriatej rúry. 

 

Kým sa tofu a bataty pečú pripravíme si majonézu zmiešaním jogurtu, majonézy a byliniek. 

 

Podávame so šalátom. Dobrota ako svet!

 

20190904-151648-web.jpg

20190904-151542-web.jpg

20190904-151815-web.jpg

20190904-151836-web.jpg

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk