01.08.2017 20170112_101049_web.jpg

Tvarohové guľky zo špaldovej krupice

Tieto guľky budú Vaše deti milovať. Sú jemné, cítiť v nich krupičku aj prepražené maslo, sú sladké a mak na nich zasa chrumká. No jedna báseň. A pošepkám Vám, že môžete byť v kľude - tvaroh deťom prospeje, krupička je v špaldová a v bio kvalite, maslo je Ghee - bezcholesterolové a čučoriedky s makom? O ich pozitívach sa dočítate aj v mojich článkoch! Cukrila som opatrne a s kvalitným cukrom.
Počet porcií Predpríprava Príprava
2 porcie (8 guliek) 25 minút

Suroviny

  •  1 balenie 250g tvarohu jemného
  • 100g detskej špaldovej krupice v bio verzii
  • 1 vajce
  • 1PL trstinového bio cukru
  • štipka soli

 

Na dochutenie:

 

  • 1PL maslo Ghee
  • 1 hrnček mrazených čučoriedok
  • 1PL trstinový bio cukor
  • 2PL maku (nemletého)

Postup prípravy

Do hrnca dáme zovrieť vodu. Kým zovrie, vymiešame si cesto zmiešaním všetkých ingrediencií do hladkej zmesi. Necháme ho postáť 5 minút - trošku stuhne. Rukami sa zmes nebude dať naberať, preto použijeme zmrzlinovú naberačku, ktorú po každej guľke opláchneme. Takže, keď nám voda zovrela a cesto postálo naberáme po 1 guľke a opatrne ju vkladáme do vody. Postup opakujeme, kým minieme všetko cesto a guľky vyplávajú.

 

Mrazené čučoriedky a cukor necháme zovrieť v malom kastróliku až sa vyparí voda a čučoriedky zhustnú na sirupovú konzistenciu. Guľky postavíme  na tanier, na každú guľku nalejeme kúsok masla Ghee, posypeme ju makom a doplníme podľa chuti a fantácie čučoriedkami.


20170112-101049-web.jpg20170112-101410-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk