20.12.2016 20161220_123900_web.jpg

Vianočné pečenie 2016

Jeden recept, 3 varianty! Tohtoročné vianočné pečenie som si takto krásne zjednodušila. Recept na 3:2:1 cesto + 3 prísady. Tak vznikli zaujímavé varianty s plnkou aj bez, s polevou aj bez nej.
Počet porcií Predpríprava Príprava
cca 80ks 30 minút príprava cesta + 8 hodín cesto uložené v chlade 2 hodiny odstátie cesta pri izbovej teplote + 1 hodina pečenie

Suroviny

Kakaové keksíky s kokosovou plnkou

 

  • 300g celozrnnej pšeničnej múky
  • 200g kvalitného masla
  • 100g jemného bio trstinového cukru
  • 2PL kakaa
  • štipka soli

 

- na plnku

 

  • 1 biela bio čokoláda VIVANI
  • 3PL plnotučného bio mlieka
  • 1PL strúhaného kokosu

 

Makové sušienky so šípkovým lekvárom

 

  • 300g celozrnnej pšeničnej múky
  • 200g kvalitného masla
  • 100g jemného bio trstinového cukru
  • 2PL nemletého maku
  • štipka soli
  • 3PL šípkového džemu 

 

Zázvorové vianočné pečivko

 

  • 300g celozrnnej pšeničnej múky
  • 200g kvalitného masla
  • 100g jemného bio trstinového cukru
  • 2PL postrúhaného čerstvého zázvoru
  • štipka soli

 

Postup prípravy

Kakaové keksíky s kokosovou plnkou

 

Preosejeme presne odvážené množstvo múky. Studené maslo priamo z chladničky si nastrúhame na strúhadle do múky, pridáme cukor a kakao. Uhnietime z cesta kompaktnú guľu a uložíme do chladničky. Po 8 hodinovom odstatí cesto vyberieme a ponecháme ho pri izbovej teplote povoliť na 2 hodiny. Rúru predhrejeme na 180st. Na pracovnej ploche si vyvaľkáme cesto o hrúbke asi 0,5cm a vykrajujeme vianočné motívy. Plech si vystelieme papierom na pečenie a prvú várku koláčikov poukladáme na plech. Prvú várku pečieme 6 minút, ostatné 5 minút.

 

Plnku si pripravíme nad parným kúpeľom. Do hrnca s vodou vložíme nádobu a nalámeme do nej čokoládu, pridáme 3 PL mlieka a strúhaný kokos. Všetko zamiešame, až kým sa suroviny rozpustia a spoja. 

 

Po vychladnutí keksíky natrieme kokosovou plnkou a spojíme ich. Niektoré môžete ponechať aj bez plnky a ciky - caky ich poliať roztopenou čokoládou.

 

20161220-123900-web.jpg20161220-124326-web.jpg

20161220-130521-web.jpg

 

Makové sušienky so šípkovým lekvárom

 

Preosejeme presne odvážené množstvo múky. Studené maslo priamo z chladničky si nastrúhame na strúhadle do múky, pridáme cukor a mak. Uhnietime z cesta kompaktnú guľu a uložíme do chladničky. Po 8 hodinovom odstatí cesto vyberieme a ponecháme ho pri izbovej teplote povoliť na 2 hodiny. Rúru predhrejeme na 180st. Na pracovnej ploche si vyvaľkáme cesto o hrúbke asi 0,5cm a vykrajujeme vianočné motívy. Plech si vystelieme papierom na pečenie a prvú várku koláčikov poukladáme na plech. Prvú várku pečieme 6 minút, ostatné 5 minút.

 

Po vychladnutí keksíky natrieme šípkovým džemom a spojíme ich. Niektoré môžete ponechať aj bez džemu a ciky - caky ich poliať roztopenou bielou alebo hnedou kvalitnou (aspoň 70%-tnou) bio čokoládou.

 

20161220-130133-web.jpg20161220-130236-web.jpg

 

Zázvorové vianočné pečivko

 

Preosejeme presne odvážené množstvo múky. Studené maslo priamo z chladničky si nastrúhame na strúhadle do múky, pridáme cukor a zázvor. Uhnietime z cesta kompaktnú guľu a uložíme do chladničky. Po 8 hodinovom odstatí cesto vyberieme a ponecháme ho pri izbovej teplote povoliť na 2 hodiny. Rúru predhrejeme na 180st. Na pracovnej ploche si vyvaľkáme cesto o hrúbke asi 0,5cm a vykrajujeme vianočné motívy. Plech si vystelieme papierom na pečenie a prvú várku koláčikov poukladáme na plech. Prvú várku pečieme 6 minút, ostatné 5 minút.

 

Po vychladnutí keksíky natrieme spojíme džemom. Niektoré môžete ponechať aj bez plnky a ciky - caky ich poliať roztopenou bielou bio čokoládou.

 

20161220-125610-web.jpg20161220-125523-web.jpg

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk