28.04.2016 20160426_125902_web.jpg

Výživný obedový tanier s červenou šošovicou

So svojim obedom si nikdy nerobím veľa starostí. Stále mám v zásobách skombinovateľné suroviny a tak vymyslieť rýchly a výživný obed nie je problém. V tomto prípade sú zastúpené všetky potrebné zložky - červená šošovica, ako pomalý sacharid, tofu ako kvalitná bielkovina, špenát ako superpotravina, k tomu štipka kurkumy a kvalitnej morčacej šunky ... mám všetko, čo potrebujem do druhej polovice dňa :-).
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 porcia 15 minút

Suroviny

  • 1/2 bieleho tofu 
  • 1/2 hrnčeka červenej šošovice
  • 2 plátky morčacej 99%-tnej kvalitnej šunky
  • hrsť listového špenátu
  • 1/2 ČL kurkumy
  • štipka soli
  • 1 bobkový list
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1ČL olivového oleja
  • vňať na posypanie

Postup prípravy

Šošovicu uvaríme s bobkovým listom do mäkka, trvá to asi 10 minút. Šunku nakrájame na pásiky a opečieme ju na olivovom oleji do chrumkava. Tofu si nakrájame na pásiky. Po dovarení šošovice vložíme k nej do hrnca špenát a pridáme soľ a kurkumu, cesnak prelisujeme a zamiešame ho tiež. Pridáme k šošovici tofu a šunku a podávame posypané napríklad vňaťou. 

 

20160426-125902-web.jpg

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk