07.01.2015 DSC02401_web.jpg

Zapekaný bulgur s paradajkovou fazuľou a syrom s modrou plesňou

Bulgur je vysoko nutrične hodnotný produkt z pšenice s jemnou chuťou orieškov - tzv. pšeničná lámanka. Zrno sa vysušuje nad parou a vzápätí drví. Jeho využitie je úplne super, nakoľko sa dá použiť aj ako raňajková kaša na sladko, aj ako príloha k jedlu, či "cestovina" do polievky, ale aj ako hlavné jedlo. Bulgur chráni tráviaci systém obsahom vlákniny, má dôležitý obsah selénu, a čo je dôležité, nenadúva.


Počet porcií Predpríprava Príprava
2 30

Suroviny

  • 1/2 hrnčeka bulguru
  • 1 plechovka červenej fazule
  • 1 hrnček domácej paradajkovej salsy
  • 1 syr s modrou plesňou
  • štipka soli
  • chilli korenie
  • olivový olej na vymastenie formy 

 

Postup prípravy

Pripravíme si bulgur tak, že zovrieme raz tolko osolenej vody ako bulguru, nasypeme bulgur do vriacej vody, necháme ho 2 minúty bublať a potom odstavíme a necháme ešte 10 minút napučať. Trošku ho ochladíme a medzitým si ohrejeme fazulu, ktorú na panvici zamiešame s paradajkovou salsou, osolíme a okoreníme. Bulgur vysypeme do zapekacej misky, na to fazuľu so salsou a na to rozdrvíme syr s modrou plesňou. Zapekáme asi 15 minút, kým syr trošku nezhnedne.

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     Recepty v špeciáloch
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk