11.04.2017 20170410_190744_web.jpg

Závin s bryndzou a špenátom

Ovčia bryndza s medvedím cesnakom, špenátom a pažítkou. Viete si predstaviť jarnejšiu kombináciu? Ešte zelená špargľa a moje každodenné jarné ingrediencie by boli kompletné. Užívajte si plody jari. Mňam.
Počet porcií Predpríprava Príprava
1 roláda o dĺžke cca 30 cm 45 minút

Suroviny

Na cesto:

 

  • 150g celozrnnej špaldovej/pšeničnej múky
  • 1PL sezamu
  • 50g masla
  • 1 bio vajce
  • štipka soli

 

Na plnku:

 

  • 200g čerstvého špenátu
  • 50g medvedieho cesnaku
  • 250g bryndze - 100%tnej ovčej
  • 1PL maslo Ghee
  • 2PL masla
  • 3PL nasekanej pažítky
  • 2PL bieleho jogurtu gréckeho typu
  • soľ a korenie podľa vlastnej chuti

 

Na záver:

 

  • 1 vajíčko na potretie upečeného závinu

Postup prípravy

Rúru si predhrejeme na 180st. Pekáč vystelieme papierom na pečenie. Spracujeme cesto uhnietením všetkých ingrediencií určených na cesto. Vyrobíme guľu, zabalíme ju do potravinovej fólie a necháme 15 minút odpočívať.

 

Zatiaľ si v mise zmiešame bryndzu, 2PL masla, jogurt, nasekanú pažítku. Na panvici si rozpustíme maslo Ghee, pridáme špenát a  necháme ho zvädnúť. Osolíme, okoreníme a pridáme nasekaný medvedí cesnak. Ak nie je jeho sezóna, nevadí, pokojne ho nahraďte rovnakou dávkou špenátu.

 

Cesto si rozvaľkáme na tenkú obdĺžnikovú placku, rozotrieme na ňu bryndzu, na bryndzu naukladáme zmes špenátu a medvedieho cesnaku a opatrne zrolujeme. Závin preložíme na plech a pečieme 25 minút. Posledných 5 minút som piekla len na horný ohrev. Ihneď po vytiahnutí závin potrieme vyšľahaným vajíčkom. Necháme ho vychladnúť, nakrájame  a podávame čerstvé. Dobrú chuť!

 

20170410-180453-web.jpg

20170410-190649-web.jpg20170410-190744-web.jpg

 

 

Hlavné menu

     Úvod
     Zdravé recepty
     Články
     RAW kurzy
     E-shop
     Kontakt

     Partneri

Kontakt

     Zdravie na tanieri s.r.o.
     Cyklistická 17
     040 01 Košice

 

     e-mail: info@zdravienatanieri.sk